НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.07.2021 453

Сovid-сертифікати в Євросоюзі та Україні

Європа руйнує останні пандемічні бар’єри – від 1 липня там почали діяти covid-сертифікати, а це означає, що європейці повертаються до вільних подорожей у межах Євросоюзу.

Документ матиме три варіанти: для тих, хто перехворів і ще має імунітет, а також тих, хто уже вакцинувався або отримав негативний ПЛР-тест. Сертифікат може бути, і паперовим, і електронним. Його справжність перевірятимуть за QR-кодом – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

А в Україні з 1 липня запускають пробну версію сертифікатів. Ті, хто щепився двома дозами зможуть підвантажити їх у застосунку «Дія». У МОЗ сподіваються, що найближчим часом українські чиновники узгодять усі деталі з ЄС і українські документи також набудуть чинності у Європі.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Сovid-сертифікати в Євросоюзі та Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.07.2021 453
Еще материалы раздела «Суспільство»