НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
10.07.2021 529

Російські хакери атакували сайт ВМС України та розмістили фейки про Sea Breeze-2021

Вебпортал Військово-морських сил України зазнав несанкціонованого втручання з боку пов’язаних із Росією хакерів, які розмістили на сайті фейкові повідомлення щодо військових навчань Sea Breeze-2021.

630_360_1539292511-985_10.07.21

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

«Росія цілеспрямовано проводить інформаційні операції проти України. До цих дій залучені структури інформаційно-психологічних операцій Південного військового округу ЗС РФ при підтримці кіберпідрозділів центрального підпорядкування, розвідувальних органів та всієї пропагандистської машини Кремля. 9 липня мали місце випадки хакерських атак структур держави-агресора на вебпортал Військово-морських сил Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

У результаті відбулася публікація деяких документів та переважно фейкових повідомлень, пов’язаних з навчаннями «Сі Бриз-2021», що наразі тривають у басейні Чорного моря, зазначили в оборонному відомстві, підкресливши, що при цьому жоден з документів не був отриманий в результаті витоку інформації з інформаційно-телекомунікаційних систем Збройних сил України.

За даними Міноборони, сталося тимчасове припинення роботи сайту українського флоту, яке було спричинено використанням уразливостей фреймворку, що свого часу використовувався для його створення.

«Наразі загрозу усунуто, роботу сайту ВМС буде відновлено найближчим часом», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зафіксовано випадки безуспішних DDoS-атак проти офіційного вебпорталу Міністерства оборони України, поінформували в пресслужбі.

Також у міністерстві додали, що на теперішній час уповноваженими підрозділами проводиться робота щодо оновлення відомчих ресурсів в мережі Інтернет на належному рівні захисту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські хакери атакували сайт ВМС України та розмістили фейки про Sea Breeze-2021 5.00 5 1
Політика / Україна
10.07.2021 529
Еще материалы раздела «Україна»