<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
11.07.2021 460

ЄС направить до Литви вертольоти для контролю кордону з Білоруссю

Євросоюз направить до Литви вертольоти для контролю кордону з Білоруссю. Безпеку в регіоні посилюють через наплив нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter-сторінку президента Литви Гітанаса Науседи.

З Європейським агентством прикордонної та берегової охорони Frontex обговорювалася відправка на східний кордон Євросоюзу прикордонників, перекладачів, прикордонних патрулів і вертольотів, повідомив він.

Також агентство Frontex повідомило, що з наступного тижня воно більш ніж в два рази збільшить масштаби операції на литовсько-білоруському кордоні.

"Ми готові посилити рівень підтримки і розмістити більше персоналу та обладнання. Ми прискорюємо і підсилюємо те, що вже було заплановано. І в тісній співпраці з литовською владою ми розробляємо операцію по швидкому втручанню в ситуацію на кордоні", - сказав директор Frontex Фабріс Леджері.

Нагадаємо, естонська поліція прибула до Литви для захисту кордону від мігрантів.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС направить до Литви вертольоти для контролю кордону з Білоруссю 5.00 5 1
Політика / Європа
11.07.2021 460
Еще материалы раздела «Європа»