<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
12.07.2021 623

Мінськ готовий до переговорів із Заходом

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив про готовність Мінська до діалогу із Заходом.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу RT.

"Ми зацікавлені в тому, щоб будь-які конфлікти вирішувалися шляхом спокійного, нормального, як зараз модно говорити, інклюзивного діалогу. Це стосується і внутрішньополітичної ситуації, це стосується і нашої готовності до діалогу на зовнішньому контурі. Ми і зараз готові сідати за стіл переговорів з будь-яким нашим партнером, які виявлять бажання щодо цього, але, на жаль, поки ми не чуємо жодного здорового голосу в хорі колективного Заходу", - сказав він.

Макей запевнив, що Білорусь "ніколи не була і не збирається бути джерелом напруженості".

"Ми завжди говорили, що ми зацікавлені в діалозі. Ми завжди лише відповідали на ті рестриктивні заходи, які наші партнери вжили щодо Білорусі", - наголосив Макей.

Він додав, що Мінськ готовий "обговорювати конкретні напрямки взаємодії, якщо з боку партнерів буде щира відвертість до такого роду діалогу".

"Ми хочемо мати збалансовані відносини з усіма. Але водночас ми прекрасно розуміємо, що є держави, партнери, з якими ми просто зобов'язані мати більш тісні відносини, наприклад, Росія", - сказав Макей.

Також він пообіцяв "відповідати" на санкції щодо Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінськ готовий до переговорів із Заходом 5.00 5 1
Політика / Світ
12.07.2021 623
Еще материалы раздела «Світ»