<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2021 646

ЗМІ назвали умови України щодо Північного потоку-2

Німецьке видання Der Spiegel напередодні візиту президента України Володимира Зеленського в Німеччину назвало можливі вимоги Києва для запуску Північного потоку-2.

За даними видання, Україна вимагає компенсацію в 2-3 мільярди євро, а також кредитну лінію від Євросоюзу на 5 мільярдів євро. Крім того, умовою називається продовження на 10 років контракту з Росією на транзит газу через Україну. При цьому джерело інформації видання не називає.

Раніше в Офісі президента повідомили, що Зеленський в ході візиту в Німеччину обговорював питання Північного потоку-2, а також має намір порушити це питання на зустрічі з канцлером Ангелою Меркель, яка відбудеться сьогодні.

Варто зазначити, що цього тижня Меркель відвідає Вашингтон, де обговорить питання ПП-2 з президентом США Джо Байденом.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗМІ назвали умови України щодо Північного потоку-2 5.00 5 1
Політика / Україна
12.07.2021 646
Еще материалы раздела «Україна»