<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2021 477

Понад 70% українців не довіряють політичним партіям, - опитування

74,2% українців не довіряють політичним партіям.

Про це свідчать результати соцопитування, яке проводилось Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 1 по 7 червня.

Згідно з даними дослідження, 19,5% респондентів довіряють політичним партіям, тоді як більшість - майже три чверті - не мають такої довіри. Молодь і старші респонденти довіряють політичним партіям більше (23,5%), тоді як респонденти середнього віку менш схильні довіряти їм (близько 16%).

Основні причини недовіри до політичних партій: невиконання передвиборних обіцянок (56%), корумпованість партій (41%) і залежність від олігархів (31%). Молоді респонденти частіше говорять про проблеми корупції в партійному житті та залежність від олігархів.

На думку респондентів, політичним партіям в Україні найбільше бракує вміння і бажання захищати інтереси простих людей (43%) і вміння вирішувати конкретні проблеми, що хвилюють простих громадян (34%). Фінансування опитувань здійснено в рамках проєкту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів. Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Загалом було проведено 2003 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки - не більше ніж 2,4%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Понад 70% українців не довіряють політичним партіям, - опитування 5.00 5 1
Політика / Україна
12.07.2021 477
Еще материалы раздела «Україна»