<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.07.2021 512

МІУ пропонує з 2030 заборонити ввезення дизельних і бензинових авто до України

Міністерство інфраструктури України пропонує з 2030 року заборонити ввезення до країни дизельних і бензинових автомобілів. Відповідний законопроект вже підготували у відомстві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт МІУ.

Повідомляється, що підготовлено законопроект про внесення змін до закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів". Документ розроблено з метою реалізації окремих положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та інших європейських директив.

Також законопроект покликаний стимулювати використання електромобілів. Пропонується ввести поетапну заборону на ввезення та першу реєстрацію автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, в тому числі і вироблених в Україні:

  • з 01.01.2027 - заборона на вживані автомобілі з дизельними двигунами внутрішнього згоряння;

  • з 01.01.2030 - заборона нових автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згоряння, а також вживаних і нових автомобілів з бензиновими двигунами внутрішнього згоряння.

Заборона не поширюватиметься на автомобілі для ЗСУ та інших військових формувань, для фермерських господарств з метою їх використання за межами автодоріг загального користування. Також заборона не поширюватиметься на машини, які отримують у спадок, і на ретро автомобілі старше 1981 року.

На даний момент йде обговорення законопроекту.

Оценка материала:

5.00 / 1
МІУ пропонує з 2030 заборонити ввезення дизельних і бензинових авто до України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.07.2021 512
Еще материалы раздела «Економіка»