НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2021 529

Україна планує підписати п'ять "безвізів" з ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна в найближчі два роки планує підписати з Європейським Союзом п'ять угод про лібералізацію відносин у різних сферах.

Про це глава Кабміну сказав у ході виступу у Верховній Раді в п'ятницю, 16 липня.

"Ми продовжуємо діалог з нашими європейськими партнерами, щоб промисловий безвіз для українських промислових товарів став реальністю вже в найближчий рік", - сказав Шмигаль.

Також, за його словами, в уряді очікують у найближчі два роки отримати ще чотири "безвізи" з ЄС.

"Це - авіаційний безвіз або угода про відкрите небо, енергетичний безвіз або приєднання до європейської енергомережі ENTSO-E, митний безвіз або приєднання до конвенції про процедуру загального транзиту і, звичайно, цифровий безвіз", - пояснив прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна планує підписати п'ять "безвізів" з ЄС 5.00 5 1
Політика / Україна
16.07.2021 529
Еще материалы раздела «Україна»