<
НОВИНИ ДНЯ: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦКвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.07.2021 446

Освітній омбудсмен: Вимагати шкільну форму — незаконно

Будь-яка вимога щодо обов’язкової шкільної форми є незаконною, заявляє освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Про це заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, повідомляє Укрінформ.

«За законом про освіту, про повну загальну середню освіту, будь-які рішення органів батьківського самоврядування не є обов’язковими, тобто батьки можуть їх виконувати, якщо вони з ними погоджуються. Будь-яка вимога щодо обов’язкової шкільної форми є незаконною. Я б просив керівників закладів освіти припинити самоуправство і вимагати від дітей одягати те, що їм не подобається. Це вимога абсолютно незаконна за визначенням. Звісно, шкільний одяг має бути зручним, по сезону, і відповідати можливостям родини. Виставляти будь-які вимоги є неправильним і незаконним», - сказав Горбачов.

Як додала заступниця міністра освіти та науки Любомира Мандзій, вимога шкільної форми може бути в окремому закладі освіти, і рішення про це приймається спільно з батьками.

«Вимоги МОН про те, що всі діти мають ходити виключно в конкретній шкільній формі, конкретного виробника, немає точно. Батьки також є учасниками освітнього процесу. Так чи інакше, це має бути спільне рішення всіх учасників освітнього процесу закладів освіти. На рівні закладу освіти приймається рішення», - сказала Мандзій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Освітній омбудсмен: Вимагати шкільну форму — незаконно 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.07.2021 446
Еще материалы раздела «Суспільство»