НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2021 550

У Держдепі назвали завдання для України щодо "Нафтогазу" та інших реформ

Україна просувається на шляху реформ, але для їх реалізації потрібно зробити ще багато чого. Зокрема, в корпоративному управлінні компанією "Нафтогаз України".

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив радник Державного департаменту США Дерек Шолле.

За його словами, в українських реформах видно позитивні тренди. Він також зазначив, що держсекретар США Ентоні Блінкен говорив про п'ять ключових кроків, у тому числі про прийняття низки законів і притягнення корумпованих чиновників до відповідальності, тому що Вашингтон хоче бути корисним, наскільки це можливо.

"Таким чином, є безумовно позитивні речі, наприклад, нещодавно прийнята судова реформа, досить конструктивна, на нашу думку. Безсумнівно, ще є що робити, але для того і потрібні партнери - давати один одному кращі поради і допомагати чим можна", - зазначив Шолле.

Він також назвав можливі наступні KPI для України в плані реформ.

"Я знаю, буквально вчора парламент прийняв ряд рішень за законами, які тепер повинні бути підписані президентом. А що стосується "Нафтогазу", то треба знайти шлях, як рухатися далі в плані наглядової ради, який буде розглядатися як законний і надає об'єктивний контроль - це також буде для нас пріоритетом", - додав він і сказав, що чим раніше будуть реалізовані реформи, тим краще.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Держдепі назвали завдання для України щодо "Нафтогазу" та інших реформ 5.00 5 1
Політика / Україна
21.07.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»