НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
22.07.2021 498

У Києві прокоментували скаргу РФ в ЄСПЛ

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Росія сплутала Європейський суд з прав людини з шоу на російському телебаченні. Таким чином він у четвер, 22 липня, прокоментував позов Росії проти України, поданий в ЄСПЛ.

Про це Малюська написав на своїй сторінці в Facebook.

"Судячи з прес-релізу Генпрокуратури країни-агресора і їх же МЗС, Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на російському телебаченні - в заяві до суду виклали всі міфи російської пропаганди", - написав Малюська.

При цьому він визнав, що зовсім безглуздим такий вчинок назвати не можна, оскільки РФ таким чином отримує медіапривід і додатковий медіамайданчик "для промивання мізків".

"Ну хоч намагаються контратакувати в lawfare, де поки всі голи - в їх ворота", - написав Малюська, додавши, що з юридичної точки зору на Росію чекає неминуча поразка.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Росія вперше поскаржилася на Україну в ЄСПЛ. У позові йдеться про те, що Україна не закрила повітряний простір над Донбасом, що нібито і стало причиною збиття Боїнга. Також Росія скаржиться на позбавлення Донбасу можливості участі у виборах, у дискримінації російського бізнесу, в загибелі росіян під час обстрілів на кордоні, покриванні націоналістів, у нападах на диппредставництва, загибелі людей на Майдані і т.д.

Відзначимо, з моменту вступу в силу Конвенції про захист прав людини в 1953 році в ЄСПЛ було подано менше 30 міждержавних скарг. Проти Росії подано чотири такі скарги від Грузії і дев'ять від України.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві прокоментували скаргу РФ в ЄСПЛ 5.00 5 1
Політика / Україна
22.07.2021 498
Еще материалы раздела «Україна»