<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2021 560

Монобільшість спромоглася самостійно ухвалили лише 15% законів – КВУ

Народні депутати від фракції «Слуга народу» у Верховній Раді забезпечили мінімально необхідні 226 голосів лише за 15% законів із 107 ухвалених.

Про це повідомляє Комітет виборців України за результатами аналізу голосувань під час роботи п'ятої сесії Верховної Ради (лютий-липень).

«Результати голосувань засвідчують де-факто відсутність монобільшості у парламенті. Так, народні депутати фракції «Слуга народу» забезпечили 226 голосів «за» (необхідний мінімум для ухвалення законів) лише за 15% законів: із 107 законів монобільшість забезпечила 226 голосів за 15 законів. У решті випадків голосувала менша кількість депутатів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що найчастіше необхідну підтримку монобільшості під час голосувань надавали народні депутати із групи «Довіра», які забезпечували 14 голосів «за». Таким чином в середньому монобільшість підтримували 70% депутатів групи.

У середньому за ухвалені закони голосували 57% депутатів фракції «Голос», 55% - «Європейської солідарності», 53% - групи «За майбутнє» і 50% - депутатів ВО «Батьківщина». Також «за» натискали 44% позафракційних.

За даними КВУ, найнижчі показники підтримки ухвалених законів у депутатів фракції «Опозиційна платформа – за життя». У середньому «за» голосували лише 14% депутатів ОПЗЖ: із 107 законів депутати ОПЗЖ не дали жодного голосу за 60 законів.

Як зазначив голова КВУ Олексій Кошель, на початку роботи ВР IX скликання в середньому «за» голосували близько 230 депутатів «Слуги народу», зараз – лише 217.

Усього за час роботи 5 сесії ухвалено 107 чинних законів (йдеться про підписані документи).

Оценка материала:

5.00 / 1
Монобільшість спромоглася самостійно ухвалили лише 15% законів – КВУ 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2021 560
Еще материалы раздела «Україна»