<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.07.2021 640

Ковід вразив легені ненародженої дитини: як у Харкові рятували немовля і породіллю

Як рятували життя хворої на ковід вагітної та її немовля – випадок складний, один на сотню, кажуть у Харківському пологовому. Але змогли зберегти не тільки два життя, але й уникнути тяжких наслідків, йдеться у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Втіха Галини – донечка Міла. Ця крихітка три місяці тому майже уся вміщалася на мамчиних долонях, адже з’явилася на світ передчасно і важила усього 1,45 кг. Жінці довелося народжувати на 32-му тижні вагітності. Через коронавірус, який вразив легені матері та дитини. Обох врятували у другому Харківському пологовому будинку.

"Були важкі у нас пацієнтки. У нас було так, що всі ліжка під реанімацію були зайняті. І вони не день і не два на апаратах ШВЛ", – каже директорка Харківського пологового будинку №2 Наталія Герцен.

Анестезіолог Олександр Кайдалов пам’ятає кожну породіллю за іменем. Боровся за них, як за рідних. Породіллю із дитиною розлучили відразу після народження. Це потрібно заради одужання обох. Галина – у кисневій масці, Міла – на штучній вентиляції легенів. Єдина можливість побачити донечку тоді була – фото та відео. Олександр щодня надсилав звіти своїй пацієнтці.

"Це, напевно, найбільше мене мотивувало жити. Що вона ось там живе, бореться за себе", – зізнається Галина.

Битву за ці два життя медики виграли. Галина ж шукала спосіб подякувати лікарям. Зробила це через Фонд Ріната Ахметова. В рамках національної кампанії #Дякуємомедикам.

"Я написала слова подяки Олександру Васильовичу, тому що в моєму серці він назавжди, просто я йому буду вдячна до кінця життя!" – ділиться жінка.

#Дякуємомедикам – лише частина великої благодійної програми "Рінат Ахметов – порятунок життів". Тільки на боротьбу із COVID-19 меценат виділив 450 мільйонів гривень. Для лікарень закуповують не тільки обладнання. Днями медики Харківського пологового будинку отримали від фонду релакс-комплект – масажне крісло, кавомашини, зволожувач повітря.

"Це для відпочинку співробітників, це для того, щоб ми не спали вночі! Могли плідно працювати. Спасибі велике Рінату Ахметову за надану допомогу, велике спасибі!" – каже медсестра Харківського пологового будинку №2 Наталія Криворучко.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ковід вразив легені ненародженої дитини: як у Харкові рятували немовля і породіллю 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.07.2021 640
Еще материалы раздела «Суспільство»