<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2021 533

Стало відомо, хто представлятиме США на Кримській платформі

На першому саміті Кримської платформи США представить міністр транспорту Пітер Буттіджедж.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу, нардеп від Європейської солідарності Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Суспільному у вівторок, 27 липня.

"Сполучені Штати спрямовують (в Україну) міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджедж", - сказав Джемілєв.

У свою чергу Європейська правда з посиланням на власні джерела пише, що у Буттіджеджа буде статус спецпредставника Байдена. Однак офіційно Білий дім ще не оголошував, хто очолить американську делегацію.

Перш тимчасовий повірений у справах США в Україні, помічник держсекретаря США Джордж Кент заявив, що президент США Джо Байден і віце-президент Камала Харріс не будуть присутні на першому саміті Кримської платформи, а країну представлятиме член кабінету - але не уточнив, хто саме.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, хто представлятиме США на Кримській платформі 5.00 5 1
Політика / Україна
27.07.2021 533
Еще материалы раздела «Україна»