НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
28.07.2021 563

Блінкен оцінив ситуацію в Афганістані

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про "глибоке занепокоєння" ситуацією з наступом руху "Талібан" в Афганістані.

Ситуацію в країні він прокоментував у ході візиту в Нью-Делі в середу, 28 липня.

"Ми бачимо, що "Талібан" наступає на повітові центри та загрожує деяким провінційним центрам. Нам також відомо про звірства з боку талібів, які відбуваються на території під їх контролем. Ці повідомлення викликають глибоке занепокоєння", - сказав він.

За його словами, дії талібів виставляють їх не в кращому світлі перед жителями країни.

"Афганістан, в якому не дотримуються права людини, Афганістан, в якому відбуваються звірства проти власного населення, стане країною-ізгоєм", - зазначив Блінкен.

Він нагадав, що США зберігають свою присутність в Афганістані, незважаючи на виведення військ. Співпраця між країнами триває в області економіки, безпеки та дипломатії.

"Талібан" заявляє, що шукає міжнародного визнання, міжнародної підтримки Афганістану. Можливо, вони хочуть, щоб їхні лідери могли вільно подорожувати по світу, щоб були зняті санкції тощо. Але захоплення країни силою і порушення прав народу не призведе до досягнення цих цілей. Є тільки один шлях. Це переговори, щоб вирішити конфлікт мирним шляхом", - вважає держсекретар.

Також Блінкен зазначив, що сформований після переговорів уряд повинен буде враховувати інтереси всього населення Афганістану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Блінкен оцінив ситуацію в Афганістані 5.00 5 1
Політика / Світ
28.07.2021 563
Еще материалы раздела «Світ»