<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
30.07.2021 740

Правила в'їзду в Україну посилять з 5 серпня

Нові правила в'їзду в Україну почнуть діяти з 5 серпня.

Про це повідомив у п'ятницю, 30 липня, спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі УП.

"З 5 серпня набирають чинності зміни, прийняті урядом у рамках заходів щодо недопущення поширення коронавірусу. Нові правила мають певні особливості від чинних. Прикордонники застосовуватимуть їх як у пунктах пропуску на державному кордоні, так і в КПВВ на лінії розмежування на сході та адмінкордонах з окупованих Кримом", - повідомив він.

Так, для перетину українського кордону іноземці або особи без громадянства мають пред'явити страховий поліс і один із трьох документів: негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду, негативний експрес-тест або довідку про повну вакцинацію.

Але з 5 серпня обов'язковим буде самоізоляція протягом 10 днів. При цьому іноземці зобов'язані встановлювати додаток Дія, інакше їх не пустять у країну.

Не підлягають самоізоляції іноземці зі страховим полісом і документом, що засвідчує повну вакцинацію.

Ті ж правила діють для українців, крім тих, хто вакцинувався хоча б однієї дозою і тих, хто виїхав за кордон до 4 серпня.

Для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії або Індії і перебували на території цих держав більше 7 днів протягом останніх двох тижнів, встановлюється обов'язкова 14-денна самоізоляція без права її дострокового завершення. Термін самоізоляції починається з моменту перетину кордону і не може бути припинений в жодному разі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Правила в'їзду в Україну посилять з 5 серпня 5.00 5 1
Політика / Україна
30.07.2021 740
Еще материалы раздела «Україна»