<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2021 463

США і Євросоюз повинні визначити дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС, - Кулеба

США і європейські союзники повинні визначити чітку дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС. Український народ заплатив високу ціну захищаючи свій євроатлантичний вибір.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю глави МЗС України Дмитра Кулеби для американського видання Foreign Affairs.

"Час США і європейським союзникам врешті-решт визначити чітку дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС", - написав Кулеба.

Міністр додав, що членство країни в НАТО і ЄС не просто посилить прогрес, якого досягла Україна - воно допоможе знову об'єднати Захід.

"Україна під керівництвом президента Володимира Зеленського повністю віддана прискоренню внутрішніх трансформацій, що відповідає очікуванням наших європейських і трансатлантичних партнерів", - уточнив глава МЗС.

При цьому він підкреслив, що вступу України в НАТО і ЄС вимагає український народ, який зробив свій вибір і заплатив високу ціну, захищаючи його.

Водночас міністр зазначив, що зусиль України не буде достатньо для успіху без сильної підтримки з боку ЄС, НАТО та їхніх країн-членів. "Наші кроки повинні бути взаємними, а робота на досягнення мети вступу України в обидві організації повинна бути спільною", - додав він.

"США і Європа повинні визнати, що Україна є невід'ємною частиною заходу. Тільки тоді наші нинішні зусилля не будуть марними", - резюмував Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
США і Євросоюз повинні визначити дорожню карту вступу України в НАТО і ЄС, - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
02.08.2021 463
Еще материалы раздела «Україна»