<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2021 550

COVID-сертифікати України визнали на технічному рівні в ЄС

Влада Євросоюзу схвалила українські цифрові COVID-сертифікати на технічному рівні. Тепер очікується політична частина взаємного визнання, повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олексій Віскуб у середу, 4 серпня.

"Тільки що цифрові COVID-сертифікати в Дія пройшли успішне технічне оцінювання з боку ЄС!" - написав чиновник у Facebook.

За його словами, це рішення є вирішальним етапом "взаємовизнання цифрових сертифікатів для подорожей".

"Це був дійсно складний і дуже комплексний іспит, особливо в частині реалізації кваліфікованого електронного підпису й офлайн- / онлайн-верифікації документів", - відзначив Віскуб.

Заступник міністра додав, що тепер залишився останній крок - політична частина взаємного визнання, а саме узгодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.

Оценка материала:

5.00 / 1
COVID-сертифікати України визнали на технічному рівні в ЄС 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»