<
НОВИНИ ДНЯ: Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  Найкращий літній напій: як приготувати домашній квас з чорного хліба  Спека набирає обертів: синоптик попередила про аномальну погоду у липні  Скільки військовозобов'язаних "невидимі" для держави: нардеп шокував кількістювсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2021 470

Кабмін затвердив стратегію енергобезпеки

Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 4 серпня, схвалив стратегію енергетичної безпеки.

У ході презентації документа міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що стратегія визначає, зокрема, 29 загроз енергетичній безпеці, ключовими з яких є кіберзагрози, агресія РФ, знос основних фондів, відсутність енергетичних резервів, вплив змін клімату на структуру і режими енергоспоживання, а також питання конкуренції на ринках, кадрового забезпечення галузі та розвитку науково-технічного потенціалу.

На підставі цього визначено три ключових сценарії, за якими може розвиватися енергетична сфера в залежності від загроз: без змін, недружній вплив і позитивна трансформація.

Так, перший передбачає, зокрема, збереження поточних тенденцій формування і реалізації енергетичної політики, а також принципів функціонування енергетичних ринків.

Другий передбачений на випадок нарощування зовнішнього впливу Росії з метою отримання контролю над енергетичною політикою України.

Третій сценарій націлений на пріоритетний розвиток країни в плані незворотності її європейського та євроатлантичного курсу.

Основними цілями стратегії названі доступність енергоресурсів для споживачів, стійкість функціонування енергетичної галузі та його економічна ефективність, екологічно прийнятний вплив енергетики на навколишнє середовище, а також інтеграція сектора в простір ЄС.

Міненерго проводитиме моніторинг загроз енергетичній безпеці країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін затвердив стратегію енергобезпеки 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»