<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2021 526

Україна зробила ще один крок на шляху до членства в НАТО

Україна подала офіційний запит про приєднання до роботи Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence), що базується в столиці Естонії Таллінні.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Заначається, що делегація Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО побувала з робочим візитом в Естонській Республіці. В рамках заходу відбулися зустрічі, спрямовані на розвиток співробітництва між Україною та Естонією в сфері кібербезпеки.

"Під час зустрічі з держсекретарем Міністерства оборони Естонії Кусті Салмом сторони обмінялися думками щодо перспектив залучення України до роботи CCDCOE. Від імені секретаря РНБО України Олексія Данілова українська сторона виступила з офіційним запитом на приєднання до CCDCOE", - йдеться в повідомленні.

На думку української делегації, це не тільки буде сприяти посиленню можливостей національної системи кібербезпеки України, а й може стати важливим кроком на шляху до повноправного членства в НАТО.

Кусті Салм запевнив у готовності естонської сторони сприяти включенню України в CCDCOE.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна зробила ще один крок на шляху до членства в НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2021 526
Еще материалы раздела «Україна»