<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
05.08.2021 546

Росія не змінить політику щодо України навіть після Путіна – Кравчук

Незалежно від того, хто прийде до влади в Росії після президента Володимира Путіна, її українська політика кардинально не зміниться.

Так вважає перший президент незалежної України Леонід Кравчук, пише LB.ua. Інтерв'ю відбулося до того, як він потрапив в реанімацію після операції в кінці червня.

За його словами, "це повна ілюзія" – думати, що після Путіна Росія стане інакше дивитися на Україну.

"Наведу вам один приклад: обідаємо ми якось з Єльциним (Борис Єльцин, перший президент РФ, – ред.), я йому й кажу: "Борисе Миколайовичу, мені вже треба летіти до Києва, вечоріє, обід затягнувся". А він мені: "Спочатку я хочу вам показати проєкт одного документа". На ньому, до речі, була побудована вся подальша російська дипломатія", – розповів Кравчук.

Йшлося про законопроєкт про основи зовнішньої політики РФ, в якому написано: "Україна була, є і буде в системі стратегічних інтересів Росії".

"У Москви немає іншої політики... Вона не розуміє переговорів. Росія розуміє тільки силу", – підкреслив Кравчук і поскаржився, що довіряв Росії, думав, що вона також змінюється.

"Я не мав права це робити. Вона залишилася такою, якою була. А я знав багато того, з чого повинен був робити висновки. Не зробив", – сказав він.

Кравчук все ж вважає, що Єльцин не був прихильником силових методів "підкорення" України, а хотів, щоб вона була в Митному союзі та в союзі збройних сил через домовленості, а не силоміць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не змінить політику щодо України навіть після Путіна – Кравчук 5.00 5 1
Політика / Україна
05.08.2021 546
Еще материалы раздела «Україна»