<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
05.08.2021 546

Міненерго запропонувало знизити тариф для населення за рахунок відмови від ремонту електромереж

Кабінет міністрів може знизити тариф на електроенергію для населення на 24 коп./КВт год до 1,44 грн/кВт.год за рахунок вилучення у обленерго коштів з ремонтів електричних мереж.

Про це йдеться в проекті постанови, розробленої Міністерством енергетики, яка є в розпорядженні РБК-Україна.

За наявними даними, проект буде розглянуто на засіданні 6 серпня.

Пільговий тариф 1,44 грн/кВт.год буде діяти для всіх категорій споживачів незалежно від рівня доходу і місячного споживання до 30 квітня 2022 року.

Фінансувати пільговий тариф запропоновано як за рахунок державних компаній "Енергоатом" і "Укргідроенерго" так і за рахунок коштів, призначених для ремонтів ліній електропередачі.

НАЕК "Енергоатом" буде зобов'язаний продавати електроенергію по 15 коп./КВт.год, "Укргідроенерго" - по 1 коп./ КВт.год, а все обленерго компенсувати різницю між ринковою ціною на електроенергію і пільговим тарифом за рахунок своїх інвестиційних програм.

Нагадаємо, 2 серпня з'явилася інформація, що Кабмін планує ще знизити тарифи на електроенергію для населення за рахунок зниження витрат на ремонти обладнання та лінії електропередачі, 70% яких і так знаходяться в аварійному стані.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міненерго запропонувало знизити тариф для населення за рахунок відмови від ремонту електромереж 5.00 5 1
Політика / Україна
05.08.2021 546
Еще материалы раздела «Україна»