НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2021 428

Шмигаль пообіцяв оновити рухомий склад Укрзалізниці

Уряд стимулюватиме програми власного вагоно- і локомотивобудування в Україні. Також серед пріоритетів - розвиток якісного залізничного сполучення та оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Про це сказав прем'єр Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Черкаської області, повідомляє прес-служба Кабміну в п'ятницю, 6 серпня.

За його словами, розвиток залізничного сполучення важливо не тільки для забезпечення комфорту пасажирів, але і в контексті економічного розвитку і підтримки вітчизняного виробника.

"Ми будемо стимулювати програми власного вагоно-і локомотивобудування в Україні. Укрзалізниці потрібен новий рухомий склад", - сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, за 2020 і 2021 роки в Черкаській області планується відремонтувати близько 500 км доріг державного значення.

"Ми також активізуємо процес оновлення доріг місцевого значення. Всього за останні два роки в Черкаській області ми зробимо 700 кілометрів якісно нових автотрас. Але це тільки початок. Ми, однозначно, і надалі продовжимо будувати нові дороги в рамках програми президента України Велике будівництво", - додав він.

Шмигаль також наголосив на важливості здійснення габаритно-вагового контролю для збереження новозбудованих доріг.

За його словами, зараз в Україні працює вже більше 30 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh in Motion (Зважування в русі, WIM).

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль пообіцяв оновити рухомий склад Укрзалізниці 5.00 5 1
Політика / Україна
06.08.2021 428
Еще материалы раздела «Україна»