<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2021 502

Іспит на володіння державною мовою склали понад 4,7 тис. осіб

З 19 липня до 6 серпня іспит на рівень володіння державною мовою склали 4766 людей.

Про це повідомила голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська, передає Радіо Свобода.

"Комісія вважає, що це доволі хороший результат. Ми розуміємо, що є запит. Ми розуміємо, що велика кількість людей хоче складати іспит", – сказала Демська.

За її словами, до 10 людей не пройшли 30-відсотковий бар’єр і не склали іспит.

Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Президент підписав його 15 травня 2019 року.

Із 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати сертифікат можна буде за результатами саме цього іспиту.

Основне призначення спеціального іспиту - виявити рівень володіння українською мовою особами, які претендують на обрання чи призначення на посади й зобов’язані застосовувати українську мову під час виконання службових обов’язків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іспит на володіння державною мовою склали понад 4,7 тис. осіб 5.00 5 1
Політика / Україна
06.08.2021 502
Еще материалы раздела «Україна»