<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
09.08.2021 845

Ведучі каналу «Україна» розповіли про свої літературні уподобання

У Всесвітній день книголюбів, що відзначають 9 серпня, ведучі новин «Сьогодні» на каналі «Україна» поділились творами, які допомагають їм відволіктись ввечері, а іноді, не дають вночі заснути аж до останнього розділу.

kuhar_09.08.21

Марина Кухар – віддана прихильниця норвезького письменника Ю Несбе, відомого завдяки детективним романам про інспектора Гаррі Голе. Головний герой, незважаючи на важкий характер і боротьбу з власним кошмарами, розкриває заплутані кримінальні справи і затримує небезпечних злочинців. Ведуча переконує, що серія гостросюжетних багатошарових романів точно не дасть засумувати.

«Перший твір вийшов у 1997 році, останній – у 2019-му. Легке читво для вечора. Крім переказування сюжетних перипетій, автор розважає різними фактами про життя Норвегії. Я проковтнула всі 12 книг десь за тижні зо два», – поділилась Марина Кухар.

Слідкує і за новинками сучасної української літератури, і захоплюється зарубіжною класикою Максим Сікора. А нещодавно ведучий взявся читати цикл історичних новел австрійського письменника Стефана Цвейга – «Зоряні миті людства».

«Я зрозумів, що вже прочитав майже усі твори Цвейга, крім історичних романів і цих нарисів. Тож, вирішив надолужувати. Деякі його романи, як от «Нетерпіння серця» - колись буквально ковтав за одну ніч», – розповів Максим Сікора.

Віталій Школьний зізнається - почав ознайомлюватись з українськими казками, перш, ніж рекомендувати їх своїй племінниці. Ведучий відзначає, що останнім часом з’являється все більше хороших творів для дітей. А ще, Віталій Школьний озвучив книгу «Запах думки» американського письменника Роберта Шеклі для соціального проєкту «Книги, що говорять», аби діти з порушенням зору мали змогу ознайомитись з необхідною для навчання літературою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ведучі каналу «Україна» розповіли про свої літературні уподобання 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
09.08.2021 845
Еще материалы раздела «Афіша»