<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.08.2021 15690

Карантин мають намір продовжити на два місяці

МОЗ запропонує Кабміну продовжити дію адаптивного карантину до листопада.

Про це повідомив у понеділок, 9 серпня, глава відомства Віктор Ляшко.

"Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили, з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в Європейському регіоні, в Україні теж треба буде продовжити як мінімум на два місяці, що ми будемо найближчим часом ініціювати перед Кабінетом Міністрів", - сказав Ляшко.

Міністр також розповів про майбутній навчальний рік. Якщо ситуація залишатиметься на сьогоднішньому рівні, освітній процес почнеться без будь-яких додаткових обмежень. Якщо ж епідситуація погіршуватиметься, далі працюватимуть ті школи, де будуть вакцинованими більше 80% працівників.

Ляшко відзначив, що зараз тільки в кількох регіонах працівників освіти вакцинували більше 50% - це Київ, Київська область і ще кілька регіонів. Але до початку навчального року ще є час, аби покращити ситуацію.

Щодо масової вакцинації підлітків старше 12 років, він сказав, що поки це питання продовжують вивчати, адже поки що в Україні не вакцинованою є значна частина дорослого населення, яке переносить коронавірус важче, ніж діти.

Оценка материала:

3.00 / 2
Карантин мають намір продовжити на два місяці 3.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.08.2021 15690
Еще материалы раздела «Суспільство»