<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
10.08.2021 536

Олімпіада-2020: українські спортсмени отримають майже $ 2 млн призових

Українським спортсменам, які завоювали медалі на Олімпійських іграх у Токіо, виплатять призові на суму 1,84 мільйона доларів. Виплати профінансують з держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту.

На сьогодні в скарбничці України налічується 13 медалей: одна золота нагорода, три срібних і дев'ять бронзових.

За "золото" українські олімпійці отримають 125 тисяч доларів, за "срібло" - 80 тисяч, а за "бронзу" - 55 тисяч.

Золотим призером став Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Однак плавець Михайло Романчук та каноїстка Людмила Лузан отримають преміальних більше, ніж Беленюк. За срібні та бронзові медалі їм виплатять 135 тисяч доларів.

Бронзовим призеркам Анастасії Савчук і Марті Федіній (дует і команда з артистичного плавання) виплатять 110 тисяч доларів.

80 тисяч за срібло дістануться борцю Парвізу Насибову, каратистці Анжеліці Терлюзі, каноїстці Анастасії Четвериковій, боксеру Олександру Хижняку і велосипедистці Олені Стариковій.

Зазначимо, що медальний залік на Олімпіаді в Токіо виграла збірна США. Американські спортсмени завоювали на іграх у Токіо 39 золотих, 41 срібну і 33 бронзові медалі (загалом 113 нагород).

Оценка материала:

5.00 / 1
Олімпіада-2020: українські спортсмени отримають майже $ 2 млн призових 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
10.08.2021 536
Еще материалы раздела «Спорт»