<
НОВИНИ ДНЯ: Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронювання  Путін назвав справжню мету наступу на Харківщині  Якщо набридло солодке: рецепт лимонного печива, яке тане в роті  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилосявсі новини дня
Політика
Україна
10.08.2021 560

Резніков пропонує розмістити військових США

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пропонує розмістити в Україні підрозділи американських військових і розгорнути системи ППО у відповідь на загрозу розміщення Росією ядерної зброї в Криму.

Як повідомляє прес-служба міністерства, про це він сказав на зустрічі з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом.

"Важливим є розширення пакета безпеки для України. У першу чергу - за рахунок розгортання сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє", - сказав він.

Резніков наголосив, що Росія "вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс в Чорному, повністю його мілітаризувала".

"Ми особливо стурбовані діями РФ, спрямованими на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході і в Африці, впливає на Балкани", - зазначив віце-прем'єр.

Аналогічна ситуація, за його словами, складається з Північним потоком-2.

"Три країни Балтії опиняться під страшним тиском. Так само під прямою загрозою опинилася Польща. Для України і країн Балтії - це майже гарантована ескалація, а для решти Європи - тотальна залежність в майбутньому і гарантований шантаж. Я переконаний, що треба посилити санкції проти компаній , які втілюють цей проект, і не допустити його запуску", - заявив Резніков.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков пропонує розмістити військових США 5.00 5 1
Політика / Україна
10.08.2021 560
Еще материалы раздела «Україна»