<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
12.08.2021 546

«Ранок з Україною»: експерт дав поради, як обрати стиглу і смачну диню

Цього літа дині такі ж за ціною, як і кавуни. Хоча завжди жовта ягода в два-три рази дорожча за зелену. Тож українці мають змогу з задоволенням поласувати улюбленим сезонним смаколиком. У «Ранку з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Анатолій Анатоліч розповіли, за якими характеристиками слід обирати диню.

5f2bd3b0ddb31_12.08.21

Наразі вартість кавунів – 12 гривень за кілограм, а дині - подекуди навіть по 10 грн! Для України це нонсенс! Але за словами продавців – це не надто дешево. Усе через дощове літо. Адже дині не можуть лежати довго в полі у воді, як кавуни. Тому їх треба швидше продати.

Журналісти програми «Ранок з Україною» вирушили на базар, де перевірили кілька методів, як обрати достиглу і солодку диню. Перший метод – аромат плоду. Другий – сухий хвостик. Третій – тактильний, слід натиснути на плід, щоб перевірити його стиглість. Четвертий – глухий звук.

«Злегка стукніть по дині – у неї на відміну від кавуна має бути глухий звук, а в кавуна – дзвінкий. Але у нашому випадку, із 2-х обраних динь, ароматна – не відповідає критеріям звучання, а та, що без запаху – має глухий звук при постукуванні», – коментує шеф-кухар Микита Разумний у програмі «Ранок з Україною».

Експерт також дав кілька порад, як обрати диню за тактильними характеристиками.

«Треба легенько натиснути пальцем на шкірку, якщо вона провалюється, м’яка – це хороший, достиглий плід. Якщо ж ви натиснули і залишився відбиток пальцю на шкірочці – це значить, що плід перестиглий», – коментує шеф-кухар.

В результаті з двох динь – ароматної та ні, перевірку на стиглість пройшла диня без запаху. Тому обирати диню за ароматом не варто! Треба постукати і почути глухий звук, перевірити, щоб хвостик не був сухим, а шкірка залишалась пружною.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: експерт дав поради, як обрати стиглу і смачну диню 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
12.08.2021 546
Еще материалы раздела «Афіша»