НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.08.2021 543

АМКУ оштрафував три компанії на 46 млн гривень за змову на тендері Укравтодору

Антимонопольний комітет оштрафував три компанії на загальну суму 45,86 млн гривень за змову на тендері Укравтодору.

На сайті АМКУ повідомляється, що у 2019 році Служба автомобільних доріг у Вінницькій області оголосила закупівлю послуг з експлуатаційного утримання та поточного ремонту доріг державного значення з очікуваною вартістю 50 млн гривень.

Переможцем торгів стало ТОВ "Спільне українсько-австрійське підприємство Інтервіас Україна" з пропозицією 47,75 млн гривень.

Проте АМКУ вважає, що компанія мала домовленості з іншими учасниками тендеру - дочірнім підприємством "Вінницький облавтодор" і ТОВ "Шляхбуд". Отже, конкуренції між ними насправді не було.

Комітет на засіданні 12 серпня визнав дії всіх трьох компаній порушенням закону "Про захист економічної конкуренції" та оштрафував. Це рішення позбавляє компанії права брати участь у торгах на три роки.

Створена в 2017 році вінницька "Інтервіас Україна" належить австрійській фірмі Cotra Cotton Trading HandelsgmbH. Бенефіціаром, за даними аналітичної системи YouControl, значиться Олексій Цимбал із Відня

Оценка материала:

5.00 / 1
АМКУ оштрафував три компанії на 46 млн гривень за змову на тендері Укравтодору 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.08.2021 543
Еще материалы раздела «Економіка»