<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
12.08.2021 6095

Мінцифри погоджує COVID-сертифікат з Google

В Україні затримується бета-тестування COVID-сертифікату в додатку Дія для користувачів смартфонів з операційною системою Android. Це сталося через необхідність узгодження з Google.

Про це повідомляє РБК-Україна в четвер, 12 серпня.

"Зараз узгоджуємо з Google політику конфіденційності обробки медичних даних, після чого будемо очікувати схвалення нової версії в Play Market", - розповіли в підтримці сервісу Дія.

Після того, як міністерство отримає рішення Google і Play Market, бета-тестування COVID-сертифіката почнеться і на платформі Android. Але точних термінів поки не називають.

Як відомо, бета-тестування COVID-сертифіката стартувало ще 1 липня. Однак тоді отримали доступ до нього поки тільки власники смартфонів на iOS.

Зараз введені два види сертифіката: міжнародний для подорожей (після завершення процедури визнання) і внутрішній для використання всередині країни. У МОЗ назвали термін дії українських COVID-сертифікатів.

Також повідомлялося, що COVID-сертифікати України визнані на технічному рівні в ЄС. Тепер очікується політична частина взаємного визнання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мінцифри погоджує COVID-сертифікат з Google 5.00 5 2
Політика / Україна
12.08.2021 6095
Еще материалы раздела «Україна»