<
НОВИНИ ДНЯ: Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заявувсі новини дня
Політика
Світ
15.08.2021 417

"Талібан" контролює майже 90% території Афганістану - ЗМІ

В Афганістані таліби на сьогоднішній момент контролюють майже 90% території країни. Про це повідомила іранська телерадіомовна корпорація IRIB.

"Талібан" взяв під контроль місто Мазарі-Шаріф на півночі Афганістану - четверте за величиною, пише AP.

За словами парламентарія провінції Балх Аббаса Ібрагімзаде, урядові війська залишили позиції, після чого проурядове ополчення "втратило бойовий дух" і також відступило.

Всі об'єкти, включаючи офіс губернатора, знаходяться в руках талібів.

Це підтвердив і офіційний представник талібів Забіхулла Муджахід.

"Тільки що під наш контроль перейшло місто Мазарі-Шаріф - столиця провінції Балх. Кілька хвилин тому губернатор, начальник поліції, розвідувальна служба ... і інші органи управління провінції були повністю захоплені", - написав він у Twitter.

За інформацією ЗМІ, на сьогоднішній день урядові війська контролюють тільки столицю Кабул і однойменну провінцію.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Талібан" контролює майже 90% території Афганістану - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
15.08.2021 417
Еще материалы раздела «Світ»