<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
16.08.2021 590

Де заробити влітку: «Ранок з Україною» склав список найпопулярніших сезонних робіт

Журналісти програми «Ранок з Україною» провели власне розслідування – як і де можна заробити на сезонній роботі. В ефірі каналу «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман розповіли, які з найпопулярніших варіантів літнього заробітку є найбільш прибутковими, а що краще обходити стороною.

60df21a5df694_16.08.21

Перша справа, яку пропонують роботодавці – двірник. Для того, щоб влаштуватись на роботу, слід пройти співбесіду. Далі – знайомство з територією і погодження графіку – за бажанням можна працювати в будні, а також поєднувати з вихідними. Але, є доволі неприємні нюанси, наприклад, не завжди роботодавець може запропонувати вам офіційне працевлаштування. До того ж і зарплата всього 3000 гривень.

«Насправді ця робота не надто цікава. До того ж вона виявилась важчою, ніж я думав. Але після неї можна гарно відпочити! Це непоганий ранковий підробіток, а після  нього можна йти на основну роботу», – коментує журналіст каналу «Україна» Владислав Величко.

Наступна сезонна робота: продавець на пляжі. Журналіст «Ранку з Україною» вирушив на столичний пляж, де спробував заробити гроші. Ціни встановив такі: вартість квасу – 5 гривень за маленький та 10 за великий стакан. Намаститися сонцезахисним кремом – теж 10 гривень. І 15 гривень за морозиво. А також пропонує послугу зберігання речей.

Простоявши на сонці кілька годин і не заробивши нічого, журналіст вирушив зі своїми пропозиціями на прогулянку вздовж пляжу, де знайшлося кілька клієнтів.

«На жаль, за цілий день мені вдалось заробити лише 60 гривень. Але засмучуватися не варто, можливо, я просто обрав невдалий день… Впевнений, на вихідний тут буде більше людей, а відповідно й грошей!» – поділився Владислав Величко.

Третій варіант літного заробітку – помічник кухаря. Це одна з найпопулярніших сезонних робіт за запитом пошуковика в інтернеті! І журналіст вирішив стати помічником кухаря-шаурміста в ятці поблизу столичного ринку. З самого початку хлопцю дали завдання – помити і порізати картоплю, залити її водою, далі – шинкування капусти. Наступна задача – намастити курку спеціями і насадити на рожен для приготування.

Проте, як виявилось, ця робота теж не без негативних особливостей – на кухні, де працював Влад, повна антисанітарія, безліч сміття, яке кидають просто на підлогу, і навіть зіпсовані продукти. Неймовірна спека. А ще багато мух і навіть тарганів! Пропрацювавши п’ять годин на стажуванні помічником кухаря, настав час Владу підбивати підсумки.

«За неповну зміну на стажуванні, я отримав 350 гривень на картку. Але загальні враження все ж будуть негативні. Абсолютна антисанітарія, та ще й вусаті гості у ваших стравах. Можу сказати одне – будьте обережні!» – розповів журналіст Владислав Величко у програмі «Ранок з Україною».

І остання робота, яку перевірив журналіст: продавець кавунів. Придбавши кавунів на гуртовому складі, ціна яких 5 гривень за кілограм – вирушаємо на точку. Влад обрав людне місце поблизу зупинок громадського транспорту й виставив ціну 8 гривень за кілограм, що є на дві гривні дешевше, ніж у конкурентів, а отже – є надія непогано заробити!

Люди підходять одне за одним, не дивлячись на те, що ятка конкурентів стоїть за 5 метрів, проте ж ціна яка спокуслива. Та відсутність покупців змушує продавчиню з сусідньої ятки звернутись на допомогу, й через годину від початку продажу вона викликає власників її точки. Проте вже через пів години погроз і нецензурної лексики вони просто зникли! А Влад продовжив торгівлю.

«Не дивлячись на цінник нижче ринкового, мені вдалося заробити аж 365 гривень. І це не за повний робочий день, а отже – справа досить прибуткова!» – коментує журналіст.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
Де заробити влітку: «Ранок з Україною» склав список найпопулярніших сезонних робіт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
16.08.2021 590
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»