<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
18.08.2021 842

Позбавили прав на 40 років – у Львові не можуть впоратись зі злісним порушником-таксистом

Вулицями Львова ганяє порушник-рекордсмен – вже має штрафів на пів мільйона і на 40 років позбавлення водійських прав.

5a8880d0ef8bff95f36def5c89dcc37f_18.08.21

З початку року чоловіка 13 разів ловили за кермом під кайфом, повідомляє кореспондент «Сьогодні» на каналі «Україна».

Його зупинили за неувімкнені фари уночі, а виявили – наркотичне сп'яніння. Це один серед перших епізодів, коли на 33-річного Анатолія Савіцького складають протокол. Але чоловіка це не спиняє і він без прав продовжує роз'їжджати містом.

"Під час зупинок в нього є ознаки наркотичного сп'яніння, водій постійно відмовляється від проходження огляду. Нами було написано у відділок поліції рапорт про те, що він неодноразово зупинявся, не виконує рішення суду", – каже командир першої роти другого батальйону управління Патрульної поліції у Львівській області Андрій Лоштин.

Під дією наркотиків, кажуть поліцейські, й без прав його тричі зупиняли в січні, 4 рази – в лютому і двічі – навесні. Загалом наїздив майже на пів мільйона гривень штрафу і 40 років конфіскації водійських прав.

За інформацією з власних джерел "Сьогодні", 33-річний водій-порушник неофіційно підробляв таксистом, машини орендував. Тому щоразу, порушуючи, попадався на іншому авто в різних районах Львова. З поліцією не конфліктував – лиш просив швидше все оформляти. На суди порушник теж не з'являється. А за зазначеною адресою його майже ніколи немає.

Чому такі справи важко довести до кінця, пояснюють громадські активісти, які допомагають ловити нетверезих водіїв.

"Немає одностайної позиції суддів, слідчих поліції, прокуратури, чи є це діяння криміналом. При повторі двічі за рік – чому судді не дають 15 діб арешту? Можна це застосовувати. З автомобілем вилученням зрозуміло – майна нема і не вилучаю. Дайте 15 діб арешту, може, тоді водій одумається", – обурюється організатор "Пітбуль Львів" Микола Ільчук.

Чи можливо покарати злісних порушників ПДР

Юристи наголошують: єдиний вихід затримати зловмисника – порушити саме кримінальне провадження. Тоді й до суду доправлять примусово.

"Працівники поліції зможуть його примусово доставити, повідомити про підозру і направити справу до суду. Якщо особа не виконує рішення суду, є санкція, яка передбачає тяжче покарання – від 3 до 8 років позбавлення волі", – зазначає юрист Максим Дзіковський.

Схожих справ у виконавчій службі Львова пів сотні на загальну суму майже 800 тисяч гривень. Деякі роками зависають у повітрі. Перша справа, де водія таки притягли до криміналу через повторну їзду без прав, була у травні. Щоправда, чоловік подав на апеляцію. Що буде зі львівським порушником-рекордсменом – невідомо. Бо, за даними "Сьогодні", місяць тому чоловік виїхав з України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Позбавили прав на 40 років – у Львові не можуть впоратись зі злісним порушником-таксистом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
18.08.2021 842
Еще материалы раздела «Автоклуб»