<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.08.2021 795

Через ігри позбавитись жахів війни – як дітям-переселенцям допомагають психологічно відновитись

Щороку для переселенців, жителів прифронтових міст і сіл, а також непідконтрольної території "Фонд Ріната Ахметова" влаштовує літній відпочинок.

60fa26d7f4072_18.08.21

Цього разу в таборі Святогір'я оздоровилися 115 хлопчиків і дівчаток, йдеться у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Робота психологів з дітьми зовсім не схожа на консультації з дорослими – реабілітацію необхідно перетворювати на гру. Окрім ігрової терапії, спеціалісти застосовують різні тілесні практики. 8-річна Саша більше трьох років займається танцями, а от йогу – опановувала вперше.

Єгор приїхав з Макіївки на Донеччині. Рідного міста його родина не залишала, навіть під час активних бойових дій.

"Мій брат ліпив щось з пластиліну, я грався, мама наша готувала їсти, і у нас у дворі стався вибух. І ми побігли, мама нас взяла, і побігла в ванну", – пригадує хлопець.

Психологи вчать хлопців і дівчат відновлюватися після таких стресів. Дають поради й інструменти, які можна використовувати у повсякденні.

"Йога і вправи кінезіології – це чудовий інструмент для дітей, які живуть на прифронтових територіях, воно стабілізує їхній емоційний стан і дає відчути межі свого тіла", – говорить психологиня Ольга Жога.

Учасниками проєкту "Рінат Ахметов – дітям. Мирне літо" цього року традиційно стали діти-переселенці, жителі прифронтової зони та непідконтрольної території.

"Мені тут весело, я вже знайшла собі друзів. Мені подарував цю путівку "Фонд Ріната Ахметова", і я дуже рада за такий подарунок", – каже маленька переселенка з Донецька Олександра.

Різні секції, спортивні ігри та змагання, і особлива увага психологічному відновленню. Ціла команда фахівців працює із дітьми упродовж усієї зміни.

Завдяки Фонду Ріната Ахметова від 2015-го року у кращих таборах країни оздоровилося понад чотири із половиною тисячі дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через ігри позбавитись жахів війни – як дітям-переселенцям допомагають психологічно відновитись 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.08.2021 795
Еще материалы раздела «Суспільство»