<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновниківвсі новини дня
Політика
Світ
21.08.2021 539

Тихановська просить позбавити Лукашенка доступу до коштів МВФ

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала Міжнародний валютний фонд (МВФ) і США заблокувати режиму Олександра Лукашенка доступ до коштів МВФ. Доступ повинен бути заблокований до проведення нових виборів в Білорусі.

Як повідомляє DW, Тихановська надіслала лист директорові МВФ Крісталіні Георгієвій та міністру фінансів США Джанет Йеллен.

Там вона висловила думку, що доступ режиму Лукашенка до засобів міжнародного резервного активу і обміну в вільно конвертовані валюти повинен бути закритий до тих пір, поки в Білорусі не будуть проведені нові вільні вибори.

«Кошти, призначені для народу, на ділі підуть на репресії проти білорусів», - впевнена Тихановська.

Опозиціонер заявила, що дії режиму з кожним днем погіршують і без того важке економічне становище Білорусі, і нові грошові перекази, за її словами, не повинні допомогти Лукашенку виграти час для утримання влади.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тихановська просить позбавити Лукашенка доступу до коштів МВФ 5.00 5 1
Політика / Світ
21.08.2021 539
Еще материалы раздела «Світ»