<
НОВИНИ ДНЯ: "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударіввсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
25.08.2021 610

Канал «Україна» спецпризами відзначив кінопроєкти «Вєра» та «Терикони»

На ОМКФ-2021 відбулася церемонія нагородження переможців Пітчингу та секції Work in progress у межах професійної платформи Film Industry Office.

61236b39a9cea_vyera_1_25.08.21

Телеканал «Україна» взяв участь в конкурсному відборі молодих кінопроєктів, які перебувають на стадії виробництва та постпродакшину, і спеціальними призами номіналом 60 000 грн кожен відзначив фільми «Вєра» та «Терикони».

Документальний кінопроєкт «Терикони» режисера Тараса Томенка показує історію маленької дівчинки Насті, сім’ю якої спіткала війна. Батько загинув, а Настя з мамою та братом заледве врятувалися. Аби вижити, діти шукають металобрухт просто під обстрілами. 12-річна Настя тікає від такої реальності, поринаючи у свій мобільний телефон.

«Над фільмом про життя дітей Донбасу ми працювали майже 5 останніх років. Ця тема дуже кричуща тому, що в сірій зоні знаходиться понад 10 тисяч дітей. Наш проєкт про те, що війна прийшла в їхню домівку і стала звичайним явищем, яке вони перестали помічати. Мені дуже приємно, що у нас є професійний майданчик, з якого ми можемо доносити цю важливу тему, і що наш проєкт відзначив загальнонаціональний канал. Наразі робота над фільмом продовжується, поки закінчити його ми не можемо, оскільки чекаємо, що в житті цих дітей відбудеться якась подія, яка стане фінальною для нашого проєкту», - розповів кінорежисер Тарас Томенко.

«Перше, що мене вразило, - це те, що всім членам журі сподобався цей фільм. Головні герої - діти, які народилися до війни або під час війни, які не знають іншого життя. Нас дорослих – це  дуже бентежить, бо ці діти нікому не потрібні. Вони живуть наче якесь плем’я. І це страшно. Я дуже вдячна режисеру проєкту та творчій команді за те, що вони створили такий проєкт. Зараз, через те, що всі стомилися від війни, можливо, попит на фільм буде невеликий, але це треба знімати», - зазначила директорка департаменту виробництва телепрограм каналу «Україна», директорка продакшн-компанії «Теле Про» Олена Канішевська.

Драматичний фільм «Вєра» зображує історію 40 років життя однієї жінки, що починається в радянській Україні в часи застою (1980-ті) і завершується на зламі, в незалежній Україні 2020-го. «Вєра» передає досвід життя у країні, що змінюється, крізь призму особистих жіночих переживань. Це спроба передати колективне через особисте, де побутові деталі і форма стосунків відображають особливості часу.

«Цей фільм про життя жінки, яка народилася в Україні у 80-х роках. Він показує зміни, які відбувалися в країні, через сцени життя цієї героїні, які добре знайомі всім тим, хто народився в той час. Підтримка телеканалу дуже важлива для нас, тому що ми зможемо почати кастинг, пошук простору», - зазначила режисерка Марина Степанська.

«На Пітчингу було презентовано дуже багато хороших історій, але ми обрали ті, в яких поки немає фінансування і кого чекає довгий період виробництва. Таким проєктам, в першу чергу, потрібна підтримка. Фільм «Вєра» – це потенційно дуже хороший проєкт. До нас в департамент кіносеріального виробництва каналу «Україна» не вперше потрапляють подібні проєкти. Мені здається, що поважні колеги представили цікаву водночас художню і документальну форму і показали достатньо активний період життя героїні від 20 до 40 років. Це історія жінки, яка продовжує розвиватися і робить свій вклад у розвиток нашої країни», - зазначила головна продюсерка кіносеріального виробництва каналу «Україна» Наталія Стрибук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канал «Україна» спецпризами відзначив кінопроєкти «Вєра» та «Терикони» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
25.08.2021 610
Еще материалы раздела «Афіша»