<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
27.08.2021 428

Штати за два тижні евакуювали з Афганістану понад 100 тисяч осіб - Байден

З 14 серпня Штати евакуювали з Афганістану понад 100 тисяч осіб.

Про це повідомив резидент США Джо Байден у Twitter, передає Укрінформ.

"Попри надзвичайні небезпеки і ризики, ми змогли евакуювати понад 100 тисяч осіб за лічені дні. Ми можемо - і повинні - завершити нашу місію", - наголосив американський лідер.

AFP пише, що за 12 годин у четвер з Кабула було евакуйовано близько 7500 людей. Це стало результатом 14 польотів американських військових, за допомогою яких перевезли близько 5100 евакуйованих, і 39 польотів коаліції, де перевезли 2400 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, речник Пентагону Джон Кірбі підтвердив, що поблизу летовища Кабула стався вибух. Невдовзі там же пролунав другий за день вибух.

Все це сталося за кілька годин після того, як уряди кількох західних держав попередили своїх громадян триматися подалі від летовища через неминучу загрозу нападу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів, передають місцеві ЗМІ. В результаті терактів у столиці Афганістану упродовж дня загинули близько 100 осіб, ще 150 отримали поранення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати за два тижні евакуювали з Афганістану понад 100 тисяч осіб - Байден 5.00 5 1
Політика / Світ
27.08.2021 428
Еще материалы раздела «Світ»