<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Світ
27.08.2021 495

Верховний суд Китаю визнав незаконною понаднормову роботу

Верховний народний суд КНР, що є найвищим судом країни, визнав незаконною понаднормову роботу у форматі «996» - з 9:00 до 21:00 шість днів на тиждень.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, Вищий суд Китаю та Міністерство трудових ресурсів та соціального забезпечення опублікували вказівки та приклади того, що вважається понаднормовою роботою.

Протягом останнього часу це питання привернуло до себе загальну увагу.

Майк Моріц, що є партнером в американському венчурному фонді Sequoia Capital, назвав це конкурентною перевагою Китаю над США.

Однак, як пише видання, у 2019 році виникла негативна реакція, що призвела до публічної дискусії щодо робочого часу в китайській технологічній промисловості.

Минулого місяця компанія ByteDance, власниця TikTok, оголосила про офіційну відмову від понаднормової роботи у вихідні з 1 серпня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховний суд Китаю визнав незаконною понаднормову роботу 5.00 5 1
Політика / Світ
27.08.2021 495
Еще материалы раздела «Світ»