<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Політика
Росія
28.08.2021 882

Російські ЗМІ звернулися до влади: вимагають припинити переслідування

Відомі російські видання в рамках акції солідарності на захист непідконтрольних Кремлю медіа і переслідуваних журналістів одночасно опублікували відкрите звернення до влади РФ.

630_360_1630110203-601_28.08.21

Як повідомляє Укрінформ, звернення опубліковано в «Новой газете», на сайтах "Медузи", телеканалу "Дождь", російської редакції журналу Forbes, у виданнях 7x7, Republic, Wonderzine.

Воно адресоване президенту Росії Володимиру Путіну, директору ФСБ Олександру Бортникову, главі МВС Володимиру Колокольцеву, голові Держдуми В'ячеславу Володіну та іншим високопосадовцям.

Зокрема, журналісти вимагають переглянути рішення про присвоєння ЗМІ, їх видавцям і фізичним особам статусів небажаних організацій та "іноземних агентів", а також припинити кримінальне й адміністративне переслідування колег. Вони також звернули уваги на випадки побиття кореспондентів співробітниками МВС і Росгвардії та вимагають розслідувати ці інциденти.

«Те, що відбувається, має характер кампанії зі знищення недержавних ЗМІ та тиску на окремих журналістів, відомості з публікацій яких відомства вже майже не прагнуть спростовувати», - наголошують автори звернення.

Вони також вимагають від влади припинити фіктивні адміністративні та кримінальні справи проти журналістів та дотримуватися статті 144 КК РФ про «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» і Закону про ЗМІ.

Як повідомлялося, 20 серпня Мін'юст Росії вніс телеканал "Дождь" і зареєстровану в Латвії юрособу Istories fonds (розслідницьке видання "Важливі історії") до списку ЗМІ - "іноземних агентів". У ньому тепер нараховуються 43 юридичні та фізичні особи. Серед них - кілька російськомовних проєктів медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода і журналістів, які співпрацюють з її Російською службою. РВЄ/РС вважає законодавство про ЗМІ - "іноземних агентів" репресивним та оскаржує правомірність його застосування - в російських судах і Європейському суді з прав людини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські ЗМІ звернулися до влади: вимагають припинити переслідування 5.00 5 1
Політика / Росія
28.08.2021 882
Еще материалы раздела «Росія»