<
НОВИНИ ДНЯ: Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
31.08.2021 643

У «Головній темі» з’ясували, як відрізнити вуличного шахрая від людини, що потребує допомоги

У суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з ведучою Оленою Кот на каналі «Україна» провели гучне розслідування, в ході якого викрили схему, як і скільки заробляють вуличні прохачі милостині.

604f4645c665c_31.08.21

Журналісти проєкту два місяці полювали на вуличних прохачів, які дурять людей, прикидаючись хворими або немічними. Розпочали розслідування з головної вулиці столиці. Біля міської ради - повільно йде старенька в окулярах, згорблена, у простягненій руці пластмасовий стаканчик, і вся тремтить, хоча надворі +35. Жебрачка жалісно звертається до перехожих: «допоможіть». І люди кидають по 20, 50 гривень. За підрахунками журналістів, бабуся менш, ніж за три години зібрала до трьохсот гривень.

А на іншому боці Хрещатика - чоловік з табличкою: «Діагноз - дитячий церебральний параліч. Допоможіть на ліки й харчування». Охайно одягнений, тихо сидить на землі, схилившись до стіни. Місцева продавчиня каже: він приходить майже щодня. Але чоловікові перехожі допомагають не так активно, як бабусі. За 4 години тільки 4-ро людей кинули йому гроші. Загалом - 70 гривень. Аж раптом хлопець здіймається і йде.

Журналісти вирушили слідом, до будинку, де мешкає чоловік. У розмові з матір’ю з’ясувалось: Сергія не беруть на роботу через хворобу, а допомога від держави мізерна.

«Виплачують 1650 гривень. У нього друга група інвалідності. Їздить сам жебракувати, а що робити? Не помирати ж з голоду», – скаржиться мати Сергія і зізнається, – вони раді будь-якій допомозі, і лікам, і продуктам.

Це - головна ознака того, що перед вами не шахрай. Людина, яка дійсно потребує допомоги – прийме її не лише грошима, а і їжею, одягом, ліками. Тому перш, ніж віддати кошти, варто запитати, чи можна допомогти інакше.

А старенька й хвора на вигляд бабуся з Хрещатику - насправді виявилась не тою, за кого себе видає. На очах у всіх вона розігнулась і пішла жвавим кроком. Зайшла за сміттєві баки вся в чорному, а вийшла - у смугастій футболці й лосинах. Без хустки й молодша років на 30!

Як з’ясувалось, шахрайці, яка прикидається нещасною, українці щедро жертвують свої кревні - до пів тисячі на день! А чоловікові, який дійсно має важку хворобу, гроші дають одиниці, і за день виходить дві сотні гривень максимум.

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Головній темі» з’ясували, як відрізнити вуличного шахрая від людини, що потребує допомоги 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
31.08.2021 643
Еще материалы раздела «Афіша»