<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
01.09.2021 886

Нові вагони-трансформери "Укрзалізниці" вийдуть на маршрути у вересні

У вересні 2021 року АТ "Укрзалізниця" випустить на маршрути 9 модернізованих купейних вагонів-трансформерів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

6128c1a92bd4c_01.09.21

У планах УЗ – до кінця 2021 року провести капітально-відновлювальний ремонт 50 пасажирських вагонів.

Модернізація вигідніше

"Укрзалізниця" проводить такі роботи власними силами. Згідно з інформацією, після модернізації компанія отримує фактично нові вагони, а їхня вартість нижча, ніж нових, на 30%.

Зокрема, у 2021 році почали курсувати після капітально-відновлювального ремонту 7 пасажирських купейних вагонів-трансформерів у складі поїзда № 737/738 Запоріжжя – Київ.

Під час ремонту оновлююється кузов вагона, дахові кондиціонери, віконні блоки зі склопакетами, ролетні системи для захисту від сонця – зясували у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Купе обладнані:

  • USB-розетками у кожного місця;
  • спеціальними поличками для заряджання телефонів під столиками;
  • індивідуальними системами клімат-контролю.

Такий плановий капітально-відновлювальний ремонт вагона обходиться в 16 мільйонів гривень. Середня вартість нового – близько 30 мільйонів гривень.

Також УЗ разом з виробничо-інжиніринговим підприємством "Науково-виробниче об'єднання "Ріст" працюють над оновленням плацкартного вагона. Приклад такого був представлений на виставці рухомого складу, яка проходила на станції Київ-Пасажирський 27-29 серпня 2021 року.

Як повідомляли, у плацкарті з'явилися шторки приватності на кожній полиці. Крім того, там встановили пеленальні столики.

Однак аби серійно випускати оновлений варіант у 2022 році, він повинен пройти випробування і доопрацювання. Щороку "Укрзалізниця" планує випускати до сотні модернізованих власними силами вагонів різних типів. Плацкартні – одні з пріоритетних.

Нагадаємо, УЗ також представила оновлений приміський електропоїзд, вироблений Київським електровагоноремонтним заводом (КЕВРЗ, Україна). Салони вагонів тепер обладнані герметичними віконними блоками з відкидною кватиркою, встановлені нові крісла і облаштовані місця для велосипедів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нові вагони-трансформери "Укрзалізниці" вийдуть на маршрути у вересні 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
01.09.2021 886
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»