<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
03.09.2021 446

«Ранок з Україною»: юрист розповів, як відшкодувати гроші за зіпсовану посилку поштою

Пошкоджені товари та жодної компенсації. У мережі масово скаржаться на зіпсовані речі поштою. У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Лілія Ребрик і Григорій Герман розповіли, що робити і куди звертатись, якщо під час перевезення пошта зіпсувала ваше замовлення.

6130b62003674_posylka_03.09.21

Про поштові перевезення складають легенди. Зіпсовані товари, зниклі речі та навіть шахрайство! І як бути впевненим, що це буде не ваша посилка? Юрист запевняє – у разі пошкодження речей є кілька шляхів вирішення проблеми. По-перше, за законом поштового зв'язку вам мають компенсувати втрачене:

«Якщо посилка пошкоджена або втрачена, людина має право повернути 100% оголошеної вартості, штраф у розмірі 25% від суми посилки, а також гроші за саму пересилку», – коментує юрист Юрій Білоус у програмі «Ранок з Україною».

Для цього оцінювати речі юрист радить відповідно до реальної вартості. Чого більшість українців не робить, щоб не платити комісію. Проте є й інший шлях – звернутись до Держспоживслужби, адже ваші права як споживача були порушенні.

«Зверніться письмово з проханням про відшкодування, адже це ваше право, що передбачене правилами поштового зв'язку та Законом про поштовий зв'язок», – радить юрист.

А якщо з посилки щось зникло, сміливо звертайтесь у поліцію.

«Якщо хтось цілеспрямовано відкрив посилку і вкрав річ – це злочин – крадіжка, тобто кримінальна відповідальність! І обов'язок пошти – відшкодувати певну суму!» – зазначив Юрій Білоус в ефірі каналу «Україна».

У будь-якому разі краще одразу ретельно перевіряти посилку у відділенні пошти. Якщо там чогось не вистачає – одразу фіксуйте все на відео чи фото, викликайте начальника та просіть скласти акт втраченого та обов’язково зберігайте чеки. Адже саме такі докази можуть вплинути на компенсацію.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: юрист розповів, як відшкодувати гроші за зіпсовану посилку поштою 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
03.09.2021 446
Еще материалы раздела «Афіша»