<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленськийвсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2021 603

Зеленський запропонував США побудувати на території України дата-центри Google, Microsoft та Amazon

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США презентував низку проектів, зокрема - проект будівництва на українській території дата-центрів провідних американських ІТ-гігантів.

Відповідна інформація міститься в презентованому Зеленським у США списку проектів, текст якого оприлюднив у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У межах проекту передбачено будівництво в Україні гіпермасштабованих дата-центрів із хмарними сервісами від корпорацій Amazon (AWS), Microsoft (Azure) та Alphabet (Google Cloud).

З боку США в проекті передбачається фінансова та експертна підтримка ідеї будівництва хмарної інфраструктури.

Витрати на будівництво одного такого об'єкта очікуються в розмірі від $20 млн до $2 млрд.

Зазначається, що уряд України готовий уже зараз сприяти будівництву хмарної інфраструктури на території країни.

Джерело в уряді підтвердило агентству "Інтерфакс-Україна", що цей список був підготовлений напередодні візиту. Однак, за його словами, вже безпосередньо в США до нього могли бути внесені деякі зміни.



Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський запропонував США побудувати на території України дата-центри Google, Microsoft та Amazon 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2021 603
Еще материалы раздела «Україна»