НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
06.09.2021 795

Захисники Панджшеру заявили про розгром тисячі талібів, «Талібан» заперечує

Бійці афганського руху опору з Панджшерської долини заявили, що взяли в оточення тисячу бойовиків-талібів: більшість ліквідували, а решту полонили.

630_360_1629268749-300_06.09.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera із посиланням на речника руху опору Фахіма Даші.

Також оборонці Панджшеру стверджують, що захопили чималу кількість талібської техніки та зброї, яку ті, в свою чергу, отримали після виходу з країни американських військ.

Утім сам «Талібан» заперечує таку інформацію.

Наразі в Панджшерській долині - останньому регіоні Афганістану, де талібам протистоять опозиційні групи та залишки афганської армії, тривають бойові дії.

Тим часом ширяться чутки, що лідери спротиву - засновник Національного фронту спротиву Афганістану Ахмад Масуд та колишній віцепрезидент Амрулла Салех - втекли до Таджикистану.

Салех спростував ці чутки. Як повідомляє Euronews, Салех сказав, що боротьба важка, але повстанці контролюють регіон. «Ми перебуваємо під атакою талібів та «Аль-Каїди» і терористів, яких підтримують пакистанці. Ми захищаємо свою землю, опір триває», - зазначив він.

Напередодні бойовики руху «Талібан» заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер. На честь цього вони навіть влаштували «святкову» стрілянину у Кабулі, внаслідок якої, за даними ЗМІ, щонайменше 17 людей загинули і 41 людина дістала поранення.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби без бою увійшли до столиці Афганістану Кабула.

Політичний офіс «Талібану» заявив про завершення війни в країні та про утворення Ісламського емірату Афганістан.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захисники Панджшеру заявили про розгром тисячі талібів, «Талібан» заперечує 5.00 5 1
Політика / Світ
06.09.2021 795
Еще материалы раздела «Світ»