<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.09.2021 536

Поліцейські автомобілі-«фантоми» виїдуть на українські дороги до кінця року

На дороги України до кінця цього року мають виїхати чотири так звані поліцейські автомобілі-"фантоми", що зможуть фіксувати порушення швидкісного режиму транспортними засобами в обох напрямках дорожнього руху.

630_360_1590490652-4078_07.09.21

Про це під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

"Ще однією новацією, яка запрацює ще цього року, є автомобілі-"фантоми". Це - автомобілі Національної поліції без розпізнавальних знаків", - зазначив Монастирський.

Він нагадав, що законодавчо така новація була дозволена в Україні минулого року.

Очільник МВС пояснив, що такі авто зможуть фіксувати одночасно до 50 цілей, які пересуваються як у попутному напрямку, так і у зворотному.

Ці «фантоми» не будуть зупиняти автомобілі, які порушують швидкісний режим. Лише в окремих випадках до цього вдаватимуться - коли порушення буде значним і якщо воно загрожуватиме безпеці інших учасників дорожнього руху, сказав міністр.

"Наразі 4 автомобілі закупили, зараз вони обладнуються (відповідними техзасобами - ред.) і до кінця року вийдуть вже на вулиці країні", - зазначив глава МВС.

Як уточнив Монастирський, планується, що наступного року на дорогах України з'являться ще 23 таких авто, а за два роки таких автомобілів-«фантомів» в країні може бути більше ніж 100.

Оценка материала:

5.00 / 1
Поліцейські автомобілі-«фантоми» виїдуть на українські дороги до кінця року 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.09.2021 536
Еще материалы раздела «Суспільство»