<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.09.2021 410

У «Головній темі» розповіли, як обрати професійного косметолога

У суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна» експерт дерматовенеролог дала поради, на що слід звертати увагу при виборі фахівця, якому можна довірити власне обличчя.

Лікар дерматовенеролог та косметолог Наталія Чайка радить перш за все, попросити фахівця пред’явити диплом про вищу медичну освіту, адже лише лікар має право робити ін’єкції краси. У ході масштабного експерименту «Головної теми» з’ясувалося, що кожен п’ятий косметолог в Україні надає свої послуги без вищої профільної освіти, а отже і не гарантує надання кваліфікованої допомоги у разі ускладнень.

Косметолог має ретельно проконсультувати клієнта та проінформувати про протипоказання до процедур. Під час прийому хороший спеціаліст запитує про: вагітність, лактацію, автоімунні захворювання, захворювання шкіри, активний герпес, захворювання з боку щитовидної залози, алергічні реакції.

Варто перевірити наявність у фахівця сертифікатів на препарати, аби переконатись, що засіб дозволений для використання в ін’єкційній косметології.

Неодмінно слід звертати увагу на дотримання санітарних норм у косметологічному кабінеті.

«Якщо ми робимо ін'єкції, обов'язково має оброблятися приміщення і кварцуватися. Наприклад, під час уколу формується рановий канал, а в повітрі є купа бактерій та мікроорганізмів», – пояснила дерматовенеролог Наталія Чайка.

Експерт радить не надавати передплату – це може бути шахрайством. Професійні косметологи не замовляють препарати для конкретного клієнта. У справжнього фахівця всі препарати завжди під рукою, і він ніколи не попросить передплату.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Головній темі» розповіли, як обрати професійного косметолога 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.09.2021 410
Еще материалы раздела «Суспільство»