НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Європа
08.09.2021 972

Останній болгарський цар не зміг через суд повернути свою літню резиденцію

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення про те, що Симеон II Борисов Саксен-Кобург-Готський, останній правлячий монарх Болгарії, та його сестра Марія-Луїза Борисова Хробок, не можуть отримати назад у власність літню резиденцію царської родини та мисливський будиночок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

У своїй ухвалі суд зазначає серед інших причин відхилення позову, що Болгарія не зобов’язана «повертати майно, передане їм до їх ратифікації» згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

Слід наголосити, що вся власність корони в Болгарії була передана державі після приходу до влади комуністів у 1947 році.

Цар Симеон ІІ та його сестра вимагали повернення колишньої власності корони після того, як 1998 року було встановлено, що попередня передача суперечить праву власності.

Як відомо, Симеон II Борисов Саксен-Кобург-Готський був болгарським царем у віці від 6 до 9 років та прем’єр-міністром уже сучасної посткомуністичної Болгарії у віці від 64 до 68 років (з 2001 по 2005 рік). Симеон виграв інше царське майно в болгарських судах, наприклад палац Врана в Софії.

Але суд у Страсбурзі відхилив позов його та його сестри щодо двох менших маєтків: літньої резиденції Ситняково в горах Ріла та мисливського будиночка Сарагьйол.

Оценка материала:

5.00 / 1
Останній болгарський цар не зміг через суд повернути свою літню резиденцію 5.00 5 1
Політика / Європа
08.09.2021 972
Еще материалы раздела «Європа»