<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Криму  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 20-26 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 20-26 травня 2024 року  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Danone виходить з ринку Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.09.2021 453

Користувачі «ВК» на півдні та сході України поширюють переважно проросійський контент

У мешканців півдня та сходу України, які, попри заборону, активно користуються соцмережею «ВКонтакте» (ВК), переважають відверто проросійські акаунти.

630_360_1588954753-587_09.09.21

Про це йдеться у дослідженні “Стійка Україна – крихка мозаїка? Суспільство, медіа, безпека і перспективи”, яке було презентоване у Миколаєві 8 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Серед користувачів півдня та сходу України, які активно розповсюджують ідеологічний контент в соцмережі ВК, переважають відкрито проросійські акаунти. Вони пропагують ідеї так званої Новоросії і поширюють контент з антиукраїнських груп і спільнот. Для аналізу цієї соцмережі було відібрано 180113 публічних профілів, в кожному з яких був хоча б один авторський пост», - йдеться у дослідженні.

Зокрема, зазначається, що з 30 найбільш ідеологічно активних користувачів третина є відкритими прихильниками сепаратистської ідеології.

Також у переліку найбільш популярних лідерів думок ВК переважають відкрито проросійські користувачі. На їх сторінках можна знайти фото з відповідною символікою (георгіївська стрічка, герб СРСР тощо).

Дослідники наголошують, що активно користуються цією соцмережею жителі Миколаєва, Маріуполя, Херсона, Мелітополя і Бердянська.

Дослідження проведене Міжнародним центром оборони та безпеки (ICDS) за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Користувачі «ВК» на півдні та сході України поширюють переважно проросійський контент 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.09.2021 453
Еще материалы раздела «Суспільство»