НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.09.2021 463

Нацбанк: другий транш МВФ за планом становить $700 млн, але може бути більшим

Національний банк підтвердив, що місія Міжнародного валютного фонду очікується у вересні. За словами голови НБУ Кирила Шевченка, за підсумками її роботи Україна може отримати 700 млн доларів або й більше.

Про це він сказав на брифінгу в четвер, 9 вересня.

"Ми сподіваємося на місію МВФ вже у вересні. До питань, які допомагають на шляху наближення угоди на рівні персоналу, які допомагають прогресу в відносинах з МВФ, відносяться зміни до закону про Національний банк, які щойно було підтримано в першому читанні українським парламентом", - розказав Шевченко.

"За планом, другий транш має становити 500 млн спеціальних прав запозичення, це приблизно 700 млн доларів. Але з огляду на пропуск декількох траншів сума може бути більшою. Детальніше - після дискусії з фондом", - додав голова НБУ.

Продовження співпраці з МВФ є основним припущенням усіх прогнозів Національного банку.

На сайті НБУ пояснюється, що програма stand-by є необхідним для підтримки макрофінансової стабільності в наступні роки. Її виконання дозволить отримувати офіційне фінансування з інших джерел, а також сприятиме нижчим ставкам за зовнішніми запозиченнями та підтримці інтересу іноземних інвесторів до гривневих активів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк: другий транш МВФ за планом становить $700 млн, але може бути більшим 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
09.09.2021 463
Еще материалы раздела «Економіка»